<<   IV-e-2 = V-d Hendrikje Montusaan (1807-1887)
Hendrikje, genoemd naar haar oma van vaders kant (en/of opa van moeders kant), was aanvankelijk werkster, en trouwde maar liefst drie keer.
Haar eerste huwelijk was in 1827 in Harderwijk met Jacobus Cornelis Andriessen uit Nijmegen, sergeant-majoor, zoon van Johan Andriessen en Maria Prager. Zij vertrokken naar Indië, naar Samarang op Java, waar hun enige dochter werd geboren.
Na de dood van haar eerste man hertrouwde Hendrikje, nog steeds op Java, met Josephus Somers, arbeider uit St. Nicolaas (Provintie Oost Vlaanderen), zoon van Johanna Somers. Daar werd ook hun enige zoon geboren.
Ca. 20 jaar later stierf Josephus in Antwerpen. Hendrikje hertrouwde twee jaar later, in 1857, in Nijmegen met Kornelis van Dinter, gepensioneerd sergeant uit Rotterdam, zoon van Johannes Petrus van Dinter en Elisabeth Brouwer.

De zoon van Hendrikje trouwde op 30-4-1863 in Nijmegen met Louisa Johanna Buvelot, dochter van Karel Buvelot, kleermaker, en Hendrina Hermijna van Hattum. Na haar overlijden hertrouwde hij op 29-5-1867 in Utrecht met Maria Elisabeth Noordanus, dochter van Arie Noordanus en Jannetje van Eck.